vrijdag 28 juni 2013

Vet gezond man

Zijn we nu eindelijk allemaal op de hoogte van het feit dat je lichaam vet nodig heeft? Nee? Lees dit bericht dan door en geloof me je zult er van profiteren of je nu wil afvallen of enkel gezond wil eten. Weet je het al wel, maar niet precies waarom? Lees dan ook maar verder dan zal ik wat feitjes opsommen en een lijstje geven met de goede vetten.

Je voeding moet uitkomen op zo'n 40% vetten en ik weet dat dit voor velen onder jullie ongeloofwaardig klinkt, maar zolang het niet gaat om het vet zoals we die in friet of chips kennen dan is het een aanwinst voor je voedingspatroon. Het lichaam heeft de vetten nodig om meerdere vitaminen te kunnen opnemen (A, D, E en K). Je zult je fitter en energieker voelen. En nog een pluspunt is dat producten zoals avocado's of noten (gezonde vetten!) je langer doen verzadigen.

Nu is het echter niet zo dat je dus van de gezonde vetten meer kunt eten, want vet bevat nog altijd veel calorieën. Ben je dus bezig om te minderen met koolhydraten,  probeer het dan te vervangen door wat extra gezonde vetten. Verleg je focus!

Maar er zijn wel degelijk vetten die je moet mijden: Transvetten. En ik kan je vertellen dat zit veel vaker in producten dan je zult verwachten. Deze vetten weet het lichaam niet goed te verwerken, waardoor het op gekke plekken terecht komt. In je aderen (die dan dichtslibben) en rondom je organen. Ai. Het is echt, echt heel erg slecht voor je. Probeer er bij je supermarktaankopen eens op te letten en wordt er bewust van in hoeveel producten het eigenlijk wel niet zit. Zo wordt het sowieso makkelijker om de transvetten uit je eetpatroon te verbannen.

Dus, wat gaan we eten dan:


/Avacado's - en wie vindt die nu niet lekker??

/Alle noten - zolang ze ongebrand en ongezouten zijn (mijn motto om de calorie inname in bedwang te houden: pak niet de lekkerste noten waar je met je snackhand                      niet vanaf kunt blijven)

/Grasroomboter 

/Eieren (dus lekker die eieren bakken in de grasboter iedere ochtend!)

/Zalm

/Onverhitte olijfolie

/Kokosolie

/Kokosvet

/Kokosmelk (kijk uit dat de fabrikant er niet alsnog suikers ingegooid heeft)

                                                        /Groene olijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten