zondag 23 juni 2013

Zomerse stampot van zoete aardappel met rucola en basilicum


Stampot in de zomer? Ja! De stampot is makkelijk te maken, smaakt fris en is zelfs koud te eten. Proberen dus! Vooral de zoete aardappelen maken het een heerlijk en vooral gezond gerecht! 

Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 20 minuten zodat je ze makkelijk kun stampen. Snijd ondertussen de basilicum in reepjes en verkruimel de walnoten. Voeg de rucola, basilicum en walnoten aan de puree toe. Maak het gerecht af met stukjes geitenkaas en strooi nog wat overgebleven rucola en noten over het geheel.



Op het einde van de kooksessie bedacht ik me dat een flinke lepel kwark het geheel af zou maken en dat bleek inderdaad een erg goede, frisse toevoeging. Hmmm.



Ingredienten voor twee personen:
3 middelgrote zoete aardappelen 
75 gram rucola
een paar takjes basilicum
handje walnoten
100 gram geitenkaas
drie teentjes knoflook
(kwark) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten