donderdag 28 november 2013

Boerenkool liefde




Zo'n twee weken geleden ben ik verliefd geworden op boerenkool. 

Nu staat er dus standaard een zak groen geluk in mijn koelkast, want wat ook nog eens mooi meegenomen is, is dat de boerenkool langer goed blijkt dan de houdbaarheidsdatum zegt. 

Ik ben dus aangestoken door de kale hype (zoek dat maar eens op!). Niet voor niets een hype, want wat een fijne groente: zoveel voedingswaarde kennen er maar weinigen! Vitaminen, mineralen, vezels en barstensvol antioxidanten (= antikankerwerking).

Lekker om mee te bakken bij mijn gebakken ochtend ei.
Maar vandaag, zoals wij Nederlanders de boerenkool kennen, als stamppot en dan natulijk met zoete aardappel.


Oven voorwarmen op 200 graden. De zoete aardappel koken met schil (die stamp je gewoon mee). Paar snippers boerenkool acht minuten in de oven (zoals hierboven), dit is voor een knapperige garnering op het einde. Als de aardappel zacht genoeg is, stamp je 'm met een beetje grasboter. Rest van de boerenkool mee stampen. Peper en zout erbij en opscheppen die hap! En niet de knapperige snippers boerenkool vergeten!

ingrediënten:

een zoete aardappel per persoon
200 gram boerenkool per persoon
klontje grasboter
(that's all!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten