maandag 9 september 2013

Spinaziebrood is geen brood maar wel lekker!


Helemaal in navolging van het nieuwe kookboek maakte ik het zeer vullende spinaziebrood. Ik vind de naam maar vreemd aangezien de ingrediënten je niet gelijk aan brood doen denken. Sterker nog, de enige overeenkomst die het met het welbekende brood heeft, is het voor verwarmen van de oven (op 180 graden). 

Dit recept is wel echt een aanrader. Het kan wat mij betreft altijd! Een flinke plak als ontbijt, een stuk voor bij de lunch of een mooi bijgerecht voor het avondeten. 

De diepvriesspinazie laat je ontdooien (een paar uur van te voren of even in een pannetje op laag vuur). Zorg er voor dat er geen vocht meer bij de inmiddels ontdooide spinazie zit. In een klein koekenpannetje doe je een beetje grasboter. Hierin bak je kort de geperste knoflook en de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn. Doe deze vervolgens in een maatbeker met de basilicum blaadjes en de spinazie en laat de staafmixer er zo'n 40 seconde op los. Tot slot gooi je de eieren en het zout erbij en roer je het nog even door. Gooi de mix in een ovenschaal en laat de oven 25 minuten zijn werk doen voordat je kunt beginnen met eten!

De ingrediënten:
4 eieren
450 gram diepvriesspinazie
grasboter om in te bakken
een half kommetje pijnboompitten
2 teentjes knoflook (geperst)
circa 15 blaadjes basilicum
snufje zout (die mooie, roze -en goede!- uit het Himalay gebied bijvoorbeeld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten